Over VeltAgro

Over VeltAgro

Peter veltkamp

Optimaal ontwikkelen van een agrarisch berdrijf

Mijn naam is Peter Veltkamp, woonachtig in Markelo. Geboren en getogen op een boerderij, heb ik het boerenleven met de paplepel ingegoten gekregen.

Van oudsher had mijn familie een gemengd bedrijf met melkvee en zeugen. Rond het jaar 2001 is de melkveetak gestopt, deze werd destijds nog gerund door mijn grootvader. Mijn vader runde de varkenstak en heeft zich daar ook meer in gespecialiseerd. 

Ik hielp al van kinds af aan mee op het bedrijf. Met name bij het melkvee, omdat mijn grootvader al wat meer fysieke moeite kreeg met de werkzaamheden. Vanaf eind middelbare school was het voor mij duidelijk dat ik boer wilde worden en heb de agrarische opleiding in Deventer gedaan, gericht op varkens- en melkveehouderij.

Na deze opleiding heb ik er bewust voor gekozen om mijn kennis te verbreden en ben geruime tijd werkzaam geweest bij een mengvoerleverancier, in de buitendienst als ‘vertegenwoordiger varkenshouderij’.

Het is voor mij altijd de doelstelling geweest om het varkensbedrijf thuis over te nemen en in 2010 heb ik besloten om dit aan te gaan en heb vanaf dat moment het zeugenbedrijf thuis gerund.

Dat heb ik 10 jaar lang met veel plezier gedaan.

Echter, in 2020 heb ik de keuze gemaakt om de varkenshouderij te stoppen. Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen en wilde niet meer hele dagen alleen in de stal zijn. Het vooruitzicht dat ik fors zou moeten investeren in het bedrijf om het rendabel te houden maakte dat ik in de ‘voorbijkomende trein’ van de opkoopregeling van de overheid gesprongen ben en heb het bedrijf dus gestopt.

Als ondernemer haalde ik veel voldoening uit het verder ontwikkelen van het bedrijf. En dat is nog steeds zo! Daarom help ik graag, met de opgedane kennis van de afgelopen jaren, andere agrarische ondernemers bij het ontwikkelen van hun bedrijf!

Neem vrijblijvend contact op en dan maken we een afspraak om te bespreken van wat VeltAgro voor u kan betekenen